Újabb devizahiteles törvényt jelentett be Rogán Antal (2014.09.24)

2014.09.24

Ma érdemi módosítás nélkül elfogadja a parlament a devizahiteles törvényjavaslatot - jelezte egy sajtótájékoztatón Rogán Antal, hozzátéve, hogy szeretnék, ha még idén döntene az Országgyűlés egy olyan törvényről is, amely a lakossági hitelek átlátható árazásáról szól majd.

A bankszövetség "pökhendi és agresszív" megnyilvánulásai ellenére a kormánytöbbség végigviszi a bankok elszámoltatását - mondta Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus jelezte, hogy a törvényjavaslatot szerda este fogadják el a parlamentben, mégpedig érdemi módosítás nélkül. Rogán Antal azt is mondta, hogy szeretnék, ha az Országgyűlés még az idén elfogadná a "fair bankrendszerről", a lakosság fogyasztási hiteleinek átlátható, "apró betűk nélküli" árazási rendszeréről szóló törvényt.

Az átlátható árazás a Fidesz számára azt jelenti - magyarázta -, hogy nem lehet a fogyasztóknak olyan banki hitelterméket kínálni, amelynél a kamatmódosítás szabályai nem egyértelműek. Hozzátette, a német gyakorlatot tanulmányozzák, és várhatóan novemberben egy fél- vagy egész napos Fidesz-KDNP-frakcióülésen foglalkoznak majd érdemben a kérdéssel.

A frakcióvezető közölte: továbbra sem adták fel a devizahitelek forintosítására vonatkozó elképzelésüket, minden devizahitelt szeretnének kivezetni a következő évben.